Sisjödal växer – nya hyreslägenheter med inflytt under 2021

I oktober nästa år beräknas 28 nya hyreslägenheter stå redo för inflyttning i Sisjödal i Sisjön, Askim. Hyreslägenheterna kompletterar det i september inflyttningsklara äldrevårdsboendet om 90 lägenheter.

Första spadtaget
Martin Öbo, Fastighetsdirektör Göteborgs Stad, har nu tagit första spadtaget till vad som ska bli 28 nya lägenheter i det trevliga området Sisjödal. Produktionen är därmed igång och inflyttning beräknas kunna ske i oktober 2021. Så här säger Martin Öbo om projektet:

”Dessa bostäder är ett välkommet tillskott och ett utmärkt komplement till
Äldrevårdsboendet. Kvarteret blir nu så bra som jag hade hoppats på.”

Boendekvalitet
Bakom den nya satsningen i Sisjödal står bland annat fastighetsutvecklarna Thomas Dahl och David Wallenstam, som tillsammans driver Westhouse Fastigheter AB. Så här beskriver de bostadstillskottet i Sisjödal:

”Hyreshuset blir en fin liten pärla i Sisjödalen. Samtliga lägenheter har antingen en uteplats eller en balkong, vilket i sig skapar en härlig boendekvalitet för den som väljer att bosätta sig här. Ett fint bostadstillskott i ett riktigt bra område.”

Ett växande område
De 28 nya hyreslägenheterna blir granne till det i september inflyttningsklara. Äldrevårdsboendet om 90 lägenheter. Området Sisjödal växer således med 118 lägenheter. Äldrevårdsboendet kommer att drivas av Astagården – en privat operatör med erfarenhet av omsorgsboende sedan 50-talet. Så här säger Thomas Kärrbrandt, delägare i Astagården:

”Vi ser fram emot att öppna ett modernt, välorganiserat och riktigt snyggt
vårdboende nu i september. Med ytterligare hyreslägenheter på fastigheten ges anhöriga och eller yngre bostadssökande möjlighet till ett modernt boende.”